Om oss

Bunadsaum A/S har verksted og utsalgssted på Straumen , Sakshaug i Inderøy kommune. Vi er en relativt stor bunadbedrift, og vi har idag en produksjonsstab på 11 personer som til sammen har 10 svennebrev i kjole og drakt, skredder og bunadstilvirkerfaget. Vi har også 2 Mesterbrev. Et svennebrev gir økt kunnskap ut til de som produserer bunad. Dette gir trygghet, både for produsent og bruker. I tillegg har bedriften tilknyttet seg et betydelig antall personer over hele landet som broderer Nord-Trønder og Fjellbygdbunadene. Nords-Trønderbunadene og Fjellbygdbunaden blir produsert i sin helhet i Norge.

Bunadsaum A/S er medlem av fag- og bransjeforbundene Tekstilhåndverkerne, NHO Håndverk og Norsk Folkedraktforum. Bunadtilvirkerfaget er et fag basert på tradisjonsformidling, håndboren kunnskap og husflidsarbeid. Det er et kulturfag, og faget ivaretar kompetanse i tekstile håndverksteknikker og materiale med sterk forankring i vår kulturarv.

Kom gjerne innom oss for en titt og en prat. Vi har Hjørdis Halmøy Floan sine gamle bunader utsilt samt dagens Nord-Trønderbunader for herre, dame, jente, gutt og Fjellbygdbunaden.

Velkommen

Jubileumsfoto 2013